Leven in Frankrijk


TERUGGEKEERD
maart 17, 2009, 11:02 am
Filed under: Uncategorized
Een aardige lezer vroeg zich in een geestige reactie af of ik misschien weggelopen was. Het bleef zo stil op mijn weblog. Inderdaad heb ik het de laatste weken schandelijk laten afweten. Ik heb niets opgeschreven

Zo ongerust was ik over mijn opnieuw ontsnapte kater. Met twee pootjes in het verband en zijn borst vol hechtingen liep hij enigszins kreupel door het huis. Hij had op zijn laatste avontuur diepe vleeswonden opgelopen en moest nu eerst genezen voordat hij gecastreerd kon worden.

Klaaglijk gemiauwd, dag en nacht, piesend in alle hoeken van het huis bracht mijn kater een paar dagen volop leven in de brouwerij tot hij opnieuw ontsnapte en niet meer terugkwam. Na een week werd ik werkelijk ongerust, want hoe kon een verzwakte poes overleven in de jungle van het bosleven. Zoeken en roepen had geen zin. Joey was en bleef verdwenen. Zijn zusje zag er wel voordelen in. ‘s Nachts nestelde ze zich spinnend op het bed en overdag liep ze achter me aan. Ze vond het wel gezellig zo met zijn tweetjes.

In de tweede week kreeg ik bezoek van een Nederlandse buurtgenoot die mij deelgenoot maakte van zijn uitgebreide kennis van het natuurleven. Joey was dood. Daar moest ik me bij neerleggen. De natuur was hard en onze dieren waren gewend als vrijbuiters door het leven te gaan. In het bos stikte het van de wilde katten en Joey verzwakt en intussen weer volgevreten vormde een ideale pooi. Bovendien moest ik ook de buizerds niet uitvlakken die gewend waren zich op gewonde dieren te storten en ze dood te pikken.

Na het vertrek van mijn optimistische buurtgenoot deed ik geen oog meer dicht. In mijn fantasie zag ik het lijkje van Joey in het bos liggen. Met zijn verbonden pootjes en de meest afgrijselijke wonden. Ik belde vrienden in Nederland. Ook zij gaven na twee weken mijn anderhalfjaar oude kater weinig kans meer, al werd me sterk aangeraden mijn buurtgenoot voortaan uit de weg te gaan. Wat een ongelooflijke lul, was de unanieme opinie. De beelden die hij me zo gedetailleerd had voorgespiegeld kreeg ik met geen mogelijkheid van mijn netvlies.

De derde week besloot ik dat het geen zin meer had om te wachten en innerlijk begon ik langzamerhand afscheid van mijn ondernemende kat te nemen. Woedend op mezelf omdat ik als naïeve stadsjuf het belang van castratie zo had onderschat. Ik had geen idee gehad.

Als ik naar de helling tegenover mijn huis keek zag ik een oorlogsgebied in plaats van het mooie bos. Waar ik altijd met genoegen naar gekeken had. In werkelijkheid was het blijkbaar een afwerkplek voor seriemoordenaars die het op huispoezen begrepen hadden.

En na drie weken gebeurde het wonder. Midden in de nacht werd er op het raam getikt en zag ik een zwarte poes met witte verbandjes om zijn pootjes. Ik rende naar de deur en hij vloog naar binnen. In de richting van zijn bakje eten. Het eerste wat ik deed was voorzichtig zijn lijfje onderzoeken. Zat alles erop en eraan? Behalve een paar kleine wondjes aan zijn oren had hij niets. Het verband was vuil en gerafeld, maar zat nog stevig vast. Ik had een kerngezonde en hooguit vermagerde poes terug.

De dierenarts bevrijdde Joey de volgende dag van de windsels en constateerde dat de vleeswonden keurig genezen waren. Nee, zulke zware vleeswonden kwamen niet zo vaak voor, zei hij. Misschien een enkele keer. Opgelucht reed ik naar huis en keek naar het bos dat weer gewoon een bos was. Een paar dagen geleden is Joey gecastreerd en werd een stuk rustiger. Hoewel? Eergisteren ging hij weer wandelen en is nog steeds niet terug. Maar echt ongerust maak ik me niet meer.

Hij zal wel weer terugkomen.

 

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: